• Sponsor je club

  Koopt u ook wel eens via een webwinkel ?

  Denk dan aan Sponsorkliks en steun met uw aankopen VC Heerlen.

 • Aangepaste Clubkledinglijn bij Sport 2000

  Enkele kledingstukken zijn in de clubkledinglijn vervangen, omdat Jako deze kleding uit de productie heeft gehaald.

  Op alles krijgen onze leden weer 20% korting en een gratis clublogo!!

  Klik hier voor de nieuwe folder.

 • Vragen rondom DWF

  Kijk bij onze downloads (klik hier) voor 2 documenten m.b.t. het DWF. Wij hebben de taakverdeling en een korte uitleg online staan.

  Indien er vragen of onduidelijkheden zijn rondom het Digitale WedstrijdFormulier, stel deze dan per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitslag Monitoring Veilig Sportklimaat bij VCH

Als bestuur van VCH vinden wij het zeer belangrijk hoe onze leden, en ouders van onze jeugdleden, de sfeer en veiligheid ervaren binnen onze vereniging. Vandaar dat wij tevreden zijn dat de enquête van NOC/NSF door 34 leden ingevuld is.

De leden geven een 8,2 voor het gevoel van veiligheid bij VCH, een dikke voldoende dus.

Duidelijk wordt in de uitslag dat wij als bestuur en als leden onze verantwoordelijkheid zien voor de bevordering van een veilig sportklimaat, en ook aan de uitvoering daarvan ruime voldoendes geven. Voor de noodzaak om aandacht te schenken aan een veilig sportklimaat geeft men een 8,2. Daarbij schat men de eigen verantwoordelijkheid in met 8,5 ter bevordering van zo’n sportklimaat, en van de vereniging/bestuur met 8,0. Voor de daadwerkelijke bevordering van dit veilige klimaat geeft men de vereniging een 7,8 en zichzelf een 8,2.

Opvallend is dat 50% van de leden aangeeft wel eens geschrokken te zijn van het gedrag van toeschouwers. Het gaat hier dan met name over volwassenen die scheidsrechters beledigen, 70% geeft dat aan. Maar ook is men geschrokken van het schelden naar andere sporters, geeft een derde aan.

Tenslotte geeft 50% van de leden aan dat VCH geen omgangsregels zou hebben. Dat is ook opvallend, want wij hebben sinds enkele jaren richtlijnen, waarin ook prominent gedragsregels beschreven staan. De bekendheid hiervan laat dus te wensen over, ondanks dat deze op onze website te vinden zijn, én altijd op de agenda staan bij de Algemene Ledenvergadering.