• Sponsor je club

  Koopt u ook wel eens via een webwinkel ?

  Denk dan aan Sponsorkliks en steun met uw aankopen VC Heerlen.

 • Vragen rondom DWF

  Kijk bij onze downloads (klik hier) voor 2 documenten m.b.t. het DWF. Wij hebben de taakverdeling en een korte uitleg online staan.

  Indien er vragen of onduidelijkheden zijn rondom het Digitale WedstrijdFormulier, stel deze dan per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Aangepaste Clubkledinglijn bij Sport 2000

  Enkele kledingstukken zijn in de clubkledinglijn vervangen, omdat Jako deze kleding uit de productie heeft gehaald.

  Op alles krijgen onze leden weer 20% korting en een gratis clublogo!!

  Klik hier voor de nieuwe folder.

VCH protocol buitentrainingen vanaf 2 juni

Na de succesvolle start met onze jeugdspelers op het kunstgras van voetbalvereniging Bekkerveld kunnen we jullie melden dat we ook van start kunnen met onze seniorleden. Inmiddels is, nadat eerder al onze regering had besloten om sporten voor mensen boven de 18 jaar weer mogelijk te maken, ook de goedkeuring van de gemeente binnen.
Bestuur en technische commissie van VC Heerlen hebben in de tussentijd er alles aangedaan om een drietal volleybalnetten te plaatsen, en organisatorisch alles volgens de geldende corona regels waardoor er volop getraind kan worden op het miniveld van Bekkerveld.

In dit document omschrijven wij zo duidelijk mogelijk wanneer, waar en hoe deze volleybaltrainingen zullen plaatsvinden.
In de bijzondere periode waarin we ons bevinden zijn veranderingen meer regel dan uitzondering. Het kan dan ook zijn dat hetgeen in dit document omschreven staat binnenkort op onderdelen aangepast of aangevuld wordt als dit nodig is. Uiteraard zullen we jullie bij veranderingen informeren. Mochten er ondanks dit schrijven nog vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met de trainer van je eigen groep of met een van de bestuursleden of de technische commissie.

Buitentrainingen

Zoals door de regering besloten, mag er in verenigingsverband tot 1 september alleen buiten gesport worden op een officiële buitensportlocatie. Wij zijn daarom verheugd dat we een plek hebben weten te vinden bij onze goede buren van voetbalvereniging Bekkerveld.
Op dinsdag 12 mei zijn we met onze jeugd gestart met trainen zonder net op het kunstgrasveld van voetbalvereniging Bekkerveld. Vanaf donderdag 21 mei zijn de trainingen mét netten gestart. We maken hierbij gebruik van het miniveld. Op dit veld kunnen we 3 vakken (A, B en C) maken, zodat we met 3 groepen tegelijk kunnen trainen.

vch buitentraining 2 juni

Velden 1 en 2 zullen gebruikt worden door de voetbalvereniging. Het pupillenveld wordt gebruikt door gymvereniging Dynamica.

Groepen / trainingsdagen / trainers

Op het terrein van Bekkerveld kunnen we op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag terecht. I.v.m. de organisatie ter plaatse zijn de tijden afgestemd met en op de trainingen van voetbalvereniging Bekkerveld en gymvereniging Dynamica. Hierdoor kunnen de trainingstijden enigszins afwijken van de tijden die in de hal gebruikelijk waren/zijn.
De genoemde groepen betreft de teams die onze vereniging het komend seizoen zullen gaan vertegenwoordigen. Hierbij dient aangegeven te worden dat de groepsindelingen zoals opgesteld voor de buitentrainingen nog niet de definitieve teamsamenstellingen voor het komend seizoen zijn.

De definitieve teamsamenstellingen zullen naar verwachting pas gemaakt worden wanneer er weer in de  sporthal getraind kan worden.
Dit heeft twee redenen. Ten eerste kennen we enkele nieuwe trainers en vele nieuwe leden. De komende tijd zal gebruikt worden om elkaar te leren kennen en met name de trainers de tijd te geven de spelers/speelsters zo goed mogelijk te beoordelen.
Daarnaast willen we de groepen zoveel mogelijk gelijkmatig (in aantal personen) verdelen, zodat we hiermee op een goede manier kunnen voldoen aan de corona regels.

 vch buitentraining schema

De groepen van CMV, JC1 en MC2 worden gevormd door volleyballers t/m 12 jaar. In de groepen van JB1 en MC1 spelen ook enkele kinderen die 12 jaar of jonger zijn. Omdat zij trainen in een groep van de oudere leeftijdscategorie, zullen zij zich ook moeten houden aan de regels en protocollen voor de categorie 13 jaar en ouder.

Corona-Coördinatoren VC Heerlen ter plekke (herkenbaar aan gele/oranje hesjes):

Elke trainingsavond is voor elk tijdvak een corona coördinator aangewezen. Deze persoon houdt toezicht op aankomende en vertrekkende sporters, wijst hen de weg en ziet toe op het naleven van de regels.

Dag:  tijdvak 1 (17.45-20.00u)   tijdvak 2 (19.30-21.30u)
Maandag Marco ter Horst  Minke Balt
Dinsdag Micha Consten  Pa Reichel
Woensdag Alicia Kater  Joost Doensen
Donderdag Chantal Dautzenberg  Marco ter Horst
Vrijdag Claudia Kattenberg / Ellen Moolenaar  Raymond Zegels


Leden (Jeugd & volwassenen) aankomst/vertrek:

 • Er zijn voor sporters géén toiletten en douches beschikbaar. Zorg voordat je komt trainen dat je naar het toilet geweest bent
 • Sporters zorgen dat ze in sportkleding naar de training komen
 • Sporters laten hun trainer duidelijk weten (vooraf via groepsapp van het team) dat ze aanwezig zullen zijn op de training
 • Sporters mogen niet eerder dan 10 minuten voor aanvang het terrein op; Kom niet te vroeg!
 • Sporters ontsmetten hun handen bij binnenkomst van het complex
 • Sporters gaan direct naar het veld waar getraind wordt
 • Sporters melden zich bij hun trainer
 • Kleedlokalen en toiletten blijven gesloten
 • Douchen dient thuis te gebeuren
 • Sporters ontsmetten hun handen bij het verlaten van het complex
 • Na het trainen verlaten de spelers direct het complex via de ingang waar ze ook zijn binnengekomen
 • Ouders, toeschouwers, niet trainende spelers betreden het complex NIET
 • Ouders van jeugdleden dienen telefonisch bereikbaar te zijn tijdens de trainingen

Betreden van het complex

Toegang en uitgang van het complex alleen via de grote poort (groene pijl) De poort bij het parkeerterrein (blauwe pijl) blijft gesloten.
De looproute naar en van het sportveld is met de klok mee. Dit geldt voor alle ter plekke sportende verenigingen.

vch buitentraining route

Volg de oranje route naar je sportveld en verlaat het sportveld via de gele route.

Aanbeveling voor de sporters:

 • Op het kunstgras kan met normaal volleybalschoeisel gesport worden.
 • Aanbevolen wordt om kniebeschermers en lange mouwen te dragen iom schaafwonden bij contact met het veld (duiken) zoveel mogelijk te voorkomen.
 • Daarnaast is het aan te bevelen om bij zonnig weer goed in te smeren met zonnebrandcrème.
 • Ook is het aan te bevelen een zonnebril en/of petje mee te nemen ivm de (laagstaande) zon in de avonduren.
 • Neem voldoende water mee om te drinken tijdens de trainingen. Er is geen mogelijkheid om flessen te vullen bij het sportveld.

Tot Slot:

Wij vertrouwen erop dat wij op een verantwoorde manier de trainingen kunnen verzorgen. Het wel of niet laten trainen van kinderen is echter de uiteindelijke verantwoordelijkheid van ouders. Neem altijd onderstaande protocollen in acht. Alleen samen kunnen we dit een succes laten zijn.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en technische commissie VC Heerlen